Zagiba Tamás

Zagiba Tamás

Székhelye: Brzotín - Bak 589, 049 51 (Zagiba Oil)
Fogadóórák: előzetes egyeztetés alapján
Elérhetőség: zagibatamas@gmail.com, +421 910 116 216
Régió megnevezése: Rozsnyói- és Nagyrőcei-járás
Régió területe: 35 890 ha mezőgazdasági földterület
Települések száma: 104, ebből 48 magyar többségű
Gazdakataszter: 3 085 ha, 24 aktív gazda kapcsolat

Bemutatkozás:
Zagiba Tamásnak hívnak, a Rozsnyói járásban található Jólész községből származok. Egyetemi tanulmányaimat a nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetemen végeztem. Egyetemi tanulmányaim fő szakterülete a szántóföldi növénytermesztés volt, de emellett betekintést nyertem az állattenyésztés és mezőgazdasági gépesítés világába is.

A mezőgazdasággal gyermekkorom óta szoros a kapcsolatom. A nagyszüleim háztáji gazdaság keretein belül már 50 éve gazdálkodnak. Egyetemi tanulmányaim utolsó évében, 2020-ban őstermelőként vállalkozást indítottam, és fiatal gazdaként teljesen átvettem a gazdaság irányítását. Mivel nemrég kezdem el önállóan gazdálkodni (vállalkozni), látom, hogy milyen szakmai segítségre, eligazításra van szüksége egy kezdő ill. fiatal gazdálkodónak. Vállalkozásom elindításakor jómagam is többször igénybe vettem a helyi Falugazdász segítségét, és nagyon pozitívan értékelem a Falugazdászok tevékenységét.

Falugazdász tevékenységemet 2021. szeptemberétől végzem a Rozsnyói- és a Nagyrőcei-járás gazdálkodói körében. Fontosnak tartom a gazdák segítését a munkájukkal kapcsolatos gondok megoldásában. Véleményem szerint kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a helybéli magyar gazdák anyanyelvükön kapjanak meg a tájékoztatást és a naprakész információkat a jogi és szakmai kérdésekben, ill. a pályázati lehetőségek terén is. Falugazdászként lehetőségem nyílik a saját ismereteim bővítése mellett segíteni a gazdatársaim munkáját is.