Ing. Bojti Beáta

Ing. Bojti Beáta

Székhely: Nagycsalomja 214, 991 09
Fogadóórák: hétfő-kedd 15:00-18:00, péntek 09:00-11:00
Elérhetőség: bojtibea76@gmail.com, +421 905 157 798
Régió megnevezése: Nagykürtös (Hont – Nógrád)
Régió területe: 31 000 ha mezőgazdasági földterület
Települések száma: 34
Gazdakataszter: 9 370 ha, 33 aktív gazda kapcsolat

Bemutatkozás:
Királyhelmecen születtem. Jelenleg férjemmel és négy lányunkkal Ipolynyéken élek. Tanulmányaimat a nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem állattenyésztési szakján végeztem, ahol 2003-ban mérnöki diplomát szereztem. A mezőgazdaság közel áll a szívemhez, már kicsi korom óta lenyűgöz a természet sokszínűsége. Jó érzéssel tölt el, hogy a sok-sok munka, amit nap, mint nap elvégzünk, végül meghozza a gyümölcsét. Szeretem a terepmunkát, szeretem megtapasztalni a mindennapokat, azt, hogy minden nap tartogat valami újat, néha akadályokat is, amelyekre midig van megoldás.

Úgy érzem, hogy a mai rohanó világban, amikor az ember el van halmozva hírekkel, szükség van olyan emberekre, akik segítséget tudnak nyújtani a megoldások megtalálásában. Fontosnak tartom a szülőföldön való érvényesülést, ezért nagy örömmel tölt el, hogy a felvidéki magyar közösség szolgálatában tudok tevékenykedni. Egyetértek azzal, hogy a magyar falvak megtartásának, a nemzet jövőjének egyik legfontosabb és biztos alapja a termőföld megtartása. Elengedhetetlen feladat, hogy megóvjuk és védjük Kárpát-medence értékeit, néphagyományait, műveltségét, épített és szellemi örökségét. Ezen célkitűzések megvalósításában kitűnő szolgálatot tesz a Kárpát-medencei Falugazdász program, melynek személyemben a nagykürtösi járásban is képviselete van.

Bizakodva tekintek a jövőbe, hogy a gazdálkodókkal való együttműködésünkkel növeljük a vállalkozások versenyképességét és sikerességét.