Pereszlényi Csaba

Pereszlényi Csaba

Székhely: Új utca 39, 943 01 Párkány
Fogadóórák: előzetes egyeztetés alapján
Elérhetőség: pereszlenyics@gmail.com +421 908/775 148
Régió megnevezése: Főként a Duna-, Vág-, Garam-, Ipoly Mente, valamint a felvidék mindazon területe ahol említésre méltó szőlőtermesztés, ill. borkészítés folyik.
Gazdakataszter: kialakítás alatt

Bemutatkozás:
"Megtisztelő, de ugyanakkor felelősségteljes feladat Falugazdásznak lenni." A Szlovákiai Magyar Borászok Polgári Társulása felkérésére vállaltam ezt a munkakört, ami elsősorban tanácsadói tevékenységről szól és a "felvidéki borászok" fejlődését, piacképességét, valamint borkultúránk népszerűsítését hivatott segíteni.

Egészen más szakterületről érkeztem, 2001-2012 között hangmesterként dolgoztam a Pátria Rádióban, majd operatőrként a Tévé Magyar Adásának regionális tudósítója voltam, de a mezőgazdálkodás, azon belül is a szőlőtermesztés és borászat, gyerekkoromtól részét képezte az életemnek. Nagyapám révén (aki hosszú évekig volt a helyi kisgazdászok elnöki tagja) ismerkedtem meg a szőlészettel, a borkészítéssel és már akkor megtetszett ez a terület. Vállalkozóként főként termék-eladással és marketing-tevékenységgel foglalkozom, de termékbemutató videókat, valamint ismeretterjesztő -, propagációs anyagokat is rendszeresen készítek, főként hazai termelők részére.

2016-tól aktív szerepet vállaltam az egyik helyi családi borászat fejlesztésében, marketing felelősként és értékesítőként. Napi szinten találkoztam a gyártás és eladás területén jelentkező problémákkal és meggyőződésem, hogy nem elég a minőségi termék létrehozása, de megfelelő marketingre és piacképes kommunikációra is szükség van. 43 évesen meg vagyok győződve arról, hogy a felvidéki borászatok nagy része képes nemzetközi szintű termékek előállításához, de a promotálás terén még sok a tartalékunk és pótolni valónk a környező országokhoz képest.

Munkámat többek között ennek a hosszú és nem könnyű folyamatnak fogom szentelni, valamint igyekszem információkkal, tanácsokkal segíteni a hazai szőlészgazdák munkáját, fejlődését.