Ing. Szabó Tamás

Ing. Szabó Tamás

Székhely: 076 34 Ladmóc 182/5
Fogadóórák: hétfő, szerda, péntek, 14:00 – 17:00
Elérhetőség: szabo.t@zoznam.sk, +421 905 192 258
Régió megnevezése: Bodrogköz, Ungvidék
Régió területe: 51 419 ha mezőgazdasági földterület
Települések száma: 27
Gazdakataszter: 9 437,96 ha, 76 aktív gazda kapcsolat

Bemutatkozás:
Családommal Ladmócom élek. A tanulmányaimat a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen folytattam, ahol 2011-ben szereztem mérnöki diplomát. 2016-tól fiatal mezőgazdászként kezdtem el tevékenykedni. A mezőgazdasági vállalkozásom elején elsősorban növénytermesztéssel foglalkoztam, majd később állattenyésztéssel is kibővítettem a tevékenységemet.

2017-től kezdődően elvállaltam, hogy szaktanácsadást nyújtok a régiómban élő mezőgazdászoknak, és rendszeresen tartom velük a kapcsolatot. Az itt szerzett tapasztalatok ösztönöztek arra, hogy 2020. októberében bekapcsolódjak a Szlovákiai Agrárkamara Falugazdász programjába.

Már ez alatt a rövid idő alatt is rengeteg segítséget tudtam nyújtani a régiómban élő gazdálkodóknak, pl. a térinformatikai /GSAA/ támogatási kérelem elkészítésében, továbbá a permetezési és trágyázási napló elektronikus kitöltésében. A lehetőségeimhez mérten igyekszem tájékoztatni a gazdálkodókat a hazai és nemzetközi pályázati lehetőségekről, ill. segédkezem a pályázati dokumentáció megírásánál és beküldésénél.

Már most azt érzem, hogy a gazdálkodók nagyra értékelik, hogy díjmentes szaktanácsadásban részesülnek, és a legfontosabb, hogy mindezt az anyanyelvükön kapják meg. Ezért igazán hálás vagyok, hogy részese lehetek a Falugazdász Programnak.