Ing. Bodon Dávid

Ing. Bodon Dávid

Székhely: Družstevná 354, 980 22 Veľký Blh
Fogadóórák: szerda: 09:00-15:00, egyeztetés szerint
Elérhetőség: bodon.d20@gmail.com, +421 915 533 377
Régió megnevezése: Rimaszombati járás
Régió területe: 37 676 ha mezőgazdasági földterület
Települések száma: 37
Gazdakataszter: 6 218,16 ha, 54 aktív gazda kapcsolat

Bemutatkozás:
A nevem Bodon Dávid, születtem 1992. augusztus 25-én. Rimaszombatban és Dobóca községben nevelkedtem. A családom mezőgazdasági vállalkozása által gyermekkoromtól kezdve kapcsolatban voltam a gazdálkodással és a földműveléssel. 2016-ban a Szlovák Mezőgazdasági Egyetemen, Nyitrán mérnöki diplomát szereztem. A tanulmányaim alatt aktívan kivettem a részem a családi mezőgazdasági vállalkozás életéből, mely szokásomat a mai napig megtartottam.

2018-ban a Szlovákiai Agrárkamara által sikerült bekapcsolódnom a Kárpát-medencei Falugazdász programba, mely Felvidéken idestova 2 éve működik sikeresen. A falugazdász tevékenységeim közé tartozik a helyi gazdák segítése a trágya- és vegyszerhasználati nyilvántartás vezetésében, a GSAA-térkép berajzolásban és az ehhez kapcsolódó, a Szlovákiai Agrárkamara által vásárolt GPS mérőkészülékkel való terület bemérésekben, a zöld gázolaj támogatás dokumentációjában. Ezen kívül nagyon sok gazdálkodó az új pályázatokról szeretne több információkat megtudni, legyen az hazai, magyarországi, vagy EÚ-s pályázat. A falugazdász kollégákkal közreműködve a helyi gazdáknak különféle rendezvényeket szervezünk, mint a rendszeres gazdatalálkozók, ahol kötetlenül tudunk beszélgetni és információt cserélni egymással. Továbbá szerveztünk még különféle szakmai előadásokat és akkreditált iskolázásokat is, valamint szakmai autóbusz kirándulásokat és egy nagyon sikeres szántóverseny is megrendezésre került.

A Rimaszombati járásban nagyon sok magyar ajkú kis- és középgazdálkodó tevékenykedik, akiknek nagy segítséget jelent az, hogy vannak olyan személyek, mint a falugazdászok, akikhez bátran fordulhatnak segítségért, információért, és ami a legfontosabb: az anyanyelvükön tehetik ezt meg!