Ing. Ollári Adrianna

Ing. Ollári Adrianna

Székhelye: Bratislavská cesta 4303 - Marina park, 945 01 Komárno
Fogadóórák: H 08:00-16:00 (telefonon bármikor elérhető)
Elérhetőség: agrobook2018@gmail.com, +421 905/515 166
Régió megnevezése: Komáromi járás
Régió területe (ha): 90 935 ha mezőgazdasági földterület
Települések száma: 48 településből 38 (50 % feletti) magyar lakta
Gazdakataszter: 25 753,80 ha, 177 aktív gazda kapcsolat

Bemutatkozás:
Munkám során segítem a magyar gazdákat a bonyolult törvények és előírások megértésében. Ebben segítségemre vannak a szakhatóságok is, akikkel sikerült jó kapcsolatot kialakítani. További szakmai hátteret biztosít számomra a Szlovákia Agrárkamara, akik mindig segítenek, ha valamilyen kérdésben elbizonytalanodnék.

Fontos számomra, hogy a termelők kapjanak tőlem rendszeres tájékoztatást az aktuális pályázati felhívásokról. A gazdatalálkozóim során a résztvevő gazdák mindig hasznos információt kapnak a mezőgazdasági helyzetről és a készülő változásokról. A meghívott szakmai előadók készségesen válaszolnak a feltett kérdésekre. Ezek a találkozók baráti hangulatban telnek és új barátságok alakulnak. A falugazdász program keretében propagálom a Magyországon megrendezésre kerülő mezőgazdasággal kapcsolatos eseményeket is. Kollégáimmal aktívan részt vettünk 2019-es OMÉK-on. A felvidéki standon lehetőséget kaptunk bemutatni a felvidéki gazdák termékeit.

A falugazdász munkám során a legnagyobb kihívás a gazdák bizalmának elnyerése volt. Ennyi idő elteltével mondhatom, hogy sikerült. Bíznak bennem és érdekli őket a véleményem, megfogadják a tanácsom. A termelők hálával gondolnak erre a nagy segítségre, amit a magyar kormány nyújt nekik. Épp ezért számomra természetes, hogy a falugazdász hálózatot szeretném tovább bővíteni és minél több magyar gazdát bevonni a programba.