Mezőgazdasági szakmai fórum Buzitán

2022. május 19-én, csütörtökön került megrendezésre a „Vidék jövője-jövő vidéke” című mezőgazdasági szakmai fórum Buzitán, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szervezésében. A fórumon bemutatkozott a Sotiva Seed Kft., mely elsősorban nagyüzemi máktermesztéssel foglalkozik, az Agrofeed Kft., mely több, mint 20 éve piacvezető szerepet tölt be a magyarországi takarmánypiacon, és a Sinte Group cégcsoport, mely a takarmánykeverő üzemek, terménytisztító, terményszárítók részére kínál együttműködési lehetőséget.

A rendezvényen Burkus Imre és Fazekas Ignáth Lívia, a Szlovákiai Agrárkamara falugazdászai betekintést nyújtottak az aktuális pályázati lehetőségebe, főként a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatásba, és a mezőgazdasági kisüzemek támogatásába.

Az előadások után kötetlen beszélgetések folytak a jelen lévő mezőgazdászok, vállalati képviselők és falugazdászok között. Többen érdeklődtek a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatással kapcsolatban, valamint segítséget kértek a pályázat koordinálásához is. A rendezvényen közel 70 érdeklődő vett részt.

Burkus Imre, Falugazdász