Lehetőség a doktori képzés elvégzésére a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE) jelenleg 11 doktori iskola folytatja tevékenységét számos képzési területen, amelyekre külhoni jelentkezőket is várnak.

Az Agrárminisztérium segíteni szeretné azon Kárpát-medencei magyar fiatalokat, akik felsőfokú agrárvégzettségüket magasabb szintre szeretnék emelni egy szakirányú doktori iskola elvégzésével. Ennek érdekében az Agrárminisztérium tervezi, hogy ösztöndíj programunk kiterjesztéseként átvállalja a doktori képzés költségeinek 30 %-át néhány határon túlról érkező hallgatótól, a jelentkezések függvényében.

Néhány információ a doktori iskoláról:
A jelentkezési eljárásrendben változás nem várható, így új meghirdetés hiányában a korábbi jelentkezési felhívás érvényes:
https://doktori.uni-mate.hu/doktori-%C3%A9s-habilit%C3%A1ci%C3%B3s-k%C3%B6zpont/p%C3%A1ly%C3%A1zat-doktori-k%C3%A9pz%C3%A9sre-jelentkez%C3%A9shez

Az idei évben előre láthatóan márciusban válik teljessé a meghirdetett témakiírások listája, melyet az Országos Doktori Tanács hivatalos honlapján lehet nyomon követni a https://doktori.hu/index.php?menuid=116&lang=HU oldalon, témaválasztást követően.

2024. május 31-ig van lehetősége a érdeklődőknek jelentkezni. A különböző eljárási díjak a mellékelt dokumentumban találhatók.