Mgr. Ujlaky Jácint

Mgr. Ujlaky Jácint

Székhely: Abara 133, 076 75 Abara
Elérhetőség: ujlakyjacint@gmail.com, +421 918 874 692
Fogadóórák: Szerda, Csütörtök 16:30 – 19:00
Régió: Zemplén megye (Nagymihályi járás)
Régió területe: 101 926 ha mezőgazdasági földterület
Települések száma: 78
Gazdakataszter: 8 866 ha, 18 aktív gazda kapcsolat 

Bemutatkozás:
Abaráról származok. A mezőgazdaság úgy mond a véremben van, egész családom több generáció óta ezzel a tevékenységgel foglalkozik. Gyerekkorom legjobb játszótere a mező volt. A 2010-es évtől önálló mezőgazdasági vállalkozóként tevékenykedek. Klasszikus növénytermesztéssel foglalkozom (gabonafélék, olajnövények és hüvelyesek).

Tanulmányaimat a Kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem Jogi karán végeztem. Mesterfokú jogi végzettséggel rendelkezem. Egyetemi tanulmányaim után irodai munkát végeztem nemzetközi kapcsolatok terén, de a friss föld szaga mindig jobban vonzott. Ezért úgy döntöttem, elődjeim nyomába lépek és csak a mezőgazdasággal fogok foglalkozni. Személyes tapasztalatból tudom mennyire fontos, hogyha valamilyen tevékenységet végez az ember legyen valaki, akihez segítségért fordulhat. Mindig is igyekeztem jó kapcsolatban lenni a környéken élő gazdákkal. Amiben tudtam, igyekeztem nekik segíteni. A Szlovák Agrárkamarát személyes tapasztalaton át sikerült megismernem. Mivel nagyon elégedett voltam az általuk nyújtott szolgáltatásokkal és tudtam, hogy a környéken nem volt még területi képviselőjük, örömmel vállaltam a kihívást. Egyetértek a felvidéki magyarság támogatásával mind a mezőgazdaság és más ágazatok terén.

A magyarok által végzett mezőgazdasági termelés a Kárpát medencében a nemzeti identitásuk része. Metaforikusan és szó szerint is az „életünk kenyere”. Ennek elvesztése, személyi véleményem szerint, elődeink munkásságának meghiúsulását, és utódiaknak elenyészését jelentené.