Ing. Rigó István

Ing. Rigó István

Székhely: Bartók Béla sétány 789/3, 929 01 Dunaszerdahely
Elérhetőség: aksds@aksds.sk, +421 948 036 719
Fogadóórák: hétfő-péntek 7:30 – 15:30
Régió: Dunaszerdahelyi járás
Régió területe: 116 800 ha mezőgazdasági földterület
Települések száma: 4 város, 63 falu
Gazdakataszter: 157 aktív gazda kapcsolat

Bemutatkozás:
A Komáromi járás Füss községéből származom. A mezőgazdaság számomra, ugyanúgy, mint a családom és az előző generációk számára, meghatározó fontosságú. Kiskoromtól a növénytermesztés, állattenyésztés és persze a gépesítés elválaszthatatlan volt a mindennapjaimtól. Nem tudatos szándékkal, de sikerült továbbadni ezirányú szenvedélyemet a gyermekeimnek, ugyanis a mezőgazdaság csak szenvedéllyel művelhető.

Mezőgazdasági tanulmányaimat a Nyugat-magyarországi Egyetem Mosonmagyaróvári Karán végezte. Az egyetem elvégzése után a helyi mezőgazdasági szövetkezet tehenészeti részlegén helyezkedtem el, mint telepvezető. 2003-tól a Szlovák Mezőgazdasági Minisztériumba kaptam álláslehetőséget. 2004-ben megalakult Mezőgazdasági Kifizető ügynökségnél folytattam tevékenységemet a közvetlen támogatások terén. Az aktív mezőgazdasági tevékenység sem maradt ki az életemből. Feleségemmel egy 20 ha dióültetvényen gazdálkodunk. Az eddigi munkám során igyekeztem a gazdák segítségére lenni, és hasznos információkkal, útmutatásokkal könnyebbé tenni munkájukat. A Szlovák Agrárkamarával az előző munkámból kifolyólag kapcsolatban voltam, és az általa kifejtett erőfeszítések a magyar gazdák megsegítésére számomra nagyon szimpatikusak voltak. 

Számomra jelenleg a legnagyobb kihívás a korrekt és érthető információ nyújtás a gazdák számára az új KAP-ból kifolyólag. Az állandóan változó feltételek és követelmények nem kis fejtörést okoznak a mezőgazdászok számára.